Pari päivää puuhasteltu kodin ja kanalan kimpussa. Pakkanen huurruttanut kanalan kiviseinät kauniiksi kimaltelevaksi riitteeksi. Laitettiin superpaksu kerros purua. Kun lämpenee ja riite sulaa, puru imee kosteuden eikä vesi lillu maassa. Ja elukat tykkää. Puput ihan innoissaan.

Mies rakentanut taloa kaverinsa kanssa. Jeesaavat toisiaan puolin ja toisin. Talohan on valmistunut jo 1885, ja sillä hieno historia. Täällä sodittu isoja taisteluita meidän tontilla ja talo ollut sairaalana ja kouluna. Myös kahvilani ja tanssi- ja ruokaravintola toiminut tiloissa ennen meitä. Ja aikoinaan tietenkin Ruhtinaan kesähuvilana.

Museovirastolla sanansa sanottavana ulkopuolesta, sisällä saamme toimia kuten haluamme.
Ja haluamme palauttaa talon entiseen arvoonsa. Se vaan on niin arvokasta ja työlästä. Tämän vuoden aikana pitäisi saada valmiiksi taas osa talosta.

Aamulla popsittiin taas maukkaita munia ja salaattia.

Kuvassa kaupan muna ja Tyynen muna. Maussa ja värissä aikamoinen ero. Naminami. Leivoin tänään ruisleipää ja rieskaa. Eilen paistoin jumalaista pähkinä-siemenleipää, jonka tuoksu jo saa veden suuhun.

Sain myös ne uudet silmälasit. Tykkään niistä ja nyt taas näkyy kirkkaasti, kummasti ne lasit naarmuuntuvat. Aina hoidan huolella ja selvisi, että talouspaperi, jolla niitä kuivaan, on paperia, joka hankaa niitä linssejä, koska siinä kiveä!.!!!

Nyt siis ostan ihan valkosta talouspaperia tai pyyhin siihen liinaan.

Tiistai-iltana lähden Italiaan Bergamoon ja Sanmarinoon. Odotan innolla, en ole koskaan käynyt Italiassa.

Aion viedä tuliaisiksi  itse keittämääni mustikkahilloa, puolukkahilloa ja kuivattuja suppilovahveroita. Ja minipulloja Kossua, Fazerin sinistä ja Geishaa. Ja sieltä tuliaisiksi herkkuja tänne tietenkin.

Tyttö kävi tänään lentopalloa pelaamassa ja voittivat kolme neljästä pelistä, kiva harrastus. Ja ollaan lähetetty ja kirjoitettu hurja määrä Ystävänpäiväkortteja.

Sain tänään myös soitettua parille ystävälle, joita en ole toviin nähnyt ja on mukava tietää mitä ystäville kuuluu, vaikkei aina tavattaskaan niin usein.

Huomenna teen Pannacottaa maanantaille. Meillä mimmien kanssa sauna-ilta, jossa herkutellaan, nautitaan viiniä, hoidetaan kynsiä ja hiuksia, päivitetään meikkivinkkejä ja testataan kampausmalleja.

Minä en kyllä meikkaa kun 5-10 kertaa vuodessa, mutta nyt aion hämmästyttää, kun matkustetaan.

Ja nyt matkustan yläkertaan omaan sänkyyn, öitä.

Ai joo, piti vielä laittaa Namin kuva, kun se kävi toivottamassa hyvät yöt pusimalla!